برق اضطراری خورشیدی - انواع پکیج های خورشیدی
یو پی اس و برق اضطراری خورشیدی
انرژی خورشیدی سر آغاز و حیات تمامی انرژی های دیگر است. حدود ۶۰۰۰ میلیون سال از تولد خورشید می گذرد که در هر ثانیه ۲/۴ میلیون تن از جرمش به انرژی تبدیل می شود. با توجه به این که وزن خورشی ۳۳۳ هزار برابر وزن زمین است می توان این ستاره را به عنوان یک منبع انرژی تا ۵ میلیارد سال دیگر حساب کرد.
خورشید از گازهایی مانند هیدروژن،هلیوم و ۶۳ عنصر دیگر که مهمترین آن ها اکسیژن، کربن، نئون و… است تشکیل شدهاست، برای همین است که انسان ها از سیستم برق اضطراری خورشیدی استفاده می کنند تا در موارد اضطراری، دچار مشکل نشوند.
میزان دما در مرکز خورشی بین ۱۰ تا ۱۴ میلیون درجه سانتی گراد است که از سطح آن ۵۶۰۰ با حرارتی نزدیک به ۵۶۰۰ درجه و به صورت الکترو مغناطیسی در فضا پخش می شود. سهم زمین در مقایسه با دو کره دیگر در کم است چرا که زمین در فاصله ۱۵۰ میلیون کیلومتری خورشید قرار دارد و نور خورشید حدودا ۸ دقیقه می کشد تا به زمین برسد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برق اضطراری خورشیدی این مطلب از تسلا را، از دست ندهید.
ماژول خورشیدی
البته این فکر را نکنید که با استفاده از انرژی خورشیدی می توان تمامی برق یک شرکت یا یک واحد مسکونی را می توان تامین کرد، فقط می توان با ذخیره انرژی الکتریسیته، انرژی بخشی را تامین کرد. همچنین می توان با استفاده از تکنولوژی انرژی خورشیدی و قرار دادن سلول و صفحات انرژی در جاده های برون شهری و درون شهری از این انرژی استفاده کرد.
حال شاید برایتان سوال باشد که تفاوت سلول خورشیدی با صفحه خورشیدی در چیست؟
از نظر عمل کردی تفاوتی در بین این دو وجود ندارد، از کنار هم قرار گرفتن تعدادی سلول خرشیدی ماژول خورشیدی و از قرار دادن تعدادی ماژول خورشیدی در کنار هم یک صفحه خورشیدی به وجود می آید.
معمولا در مصارف بزرگ صفحه ها را در کنار هم قرار می دهند و یک سری خورشیدی به وجود می آید.
همچنین بخوانید: برق اظطراری یو پی اس
انواع سیستم های برق اضطراری خورشیدی
بر اساس نحوه استفاده سیستم های خورشیدی به دو دسته متصل به شبکه و مستقل از شبکه تقسیم بندی می شوند، بیشتر کاربر های دسته اول نزدیک به شهر و نزدیک به شبکه های برق هستند، از مزایای آن می توان به این اشاره کرد که مصرف برق را تا حدی کاهش داده و نیاز انسان به برق را تا حدی تامین می کند.
دسته دوم برای آن کسانی است که بیشتر دور از شهر هستند و در کنار شبکه های برق حضور ندارند، این نوع از سیستم های برق اضطراری وظیفه دارد تا به طور کامل انرژی روزانه یک واحد مسکونی یا یک شرکت را به طور کامل تامین کنند.
مقدار زیادی از انرژی الکتریسیته در فضا وجود دارد که توسط صفحات انرژی متصل به فضا پیما ها گرفته می شوند.
مزایای برق اضطراری
انرژی فتوولتائیک تبدیل نور خورشید به الکتریسیته از طریق یک سلول است، که به طور معمول به آن یک سلول خورشیدی گفته می شود. سلول خورشیدی به یک ابزاری غیر مکانیکی گفته می شود که توسط آلیاژ سیلیکون ساخته می شود.
نور خورشید از فوتونها یا ذرات انرزی خورشیدی ساخته شدهاست، این فوتونها مقادیر متغیر انرژی را شامل میشوند مشابه طول موجهای متفاوت طیف های نوری هستند .
عوامل مهم در برق اضطراری
از عوامل مهم در برق اضطراری می توان به بازده، ولتاژ، جریان، توان ماکزیمم و… اشاره کرد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
بازده: امروزه ماژول های زیادی در بازار وجود دارد که با بازده ۱۰ الی ۱۸ درصدی هستند البته باید به این دقت کنید که این عدد دائم در حال افزایش است. حتی نمونه های آزمایشگاهی وجود دارند که بازده ۴۲ درصدی دارند.
ولتاژ: ولتاژ یا (Vmax) به ماکزیمم ولتاژی می گویند که یک دستگاه برق اضطراری قادر به تامین آن می باشد، و اکثرا در عدد های ۱۲، ۲۴ و ۴۸ در اختیار مصرف کننده قرار می گیرند.
جریان: جریان یا (Imax) به ماکزیمم جریان تولیدی برق اضطراری بوده که در طراحی سیستم ها نقش موثری دارند.
توان ماکزیمم: حداکثر توانی است که برق اضطراری یک ماژول قادر به تامین آن است، این مقدار حاصل ضرب مقدار ولتاژ در مقدار جریان در ضریبی به نام ضریب تامین می باشد.
سخن نهایی
ما در این مقاله به برق اضطراری خورشیدی توسط پنل های خورشیدی و ماژول ها و عوامل مؤثر در آن پرداختیم.
آیا در محل زندگی شما از پنل های خورشیدی استفاده می کنند؟
شما هم می توانید نظرات خودتان را در مورد مطلب ما و برق اضطراری در میان بگذارید.