Back2
ب

از زبان تسلا یو پی اس

یو پی ‌اس یا همان منبع تغذیهٔ بدون وقفه ( به انگلیسیUninterruptible power supply ) با شکل مخفف UPS ، وسیله ‌ای است که در کنار وسیله برقی و یا درون جعبه رایانه نصب می‌ گردد و هنگام قطع شدن و یا ایجاد شدن  تغییرات شدید در ولتاژ ورودی ، امکان ادامهٔ کار به شکل عادی را برای مصرف‌ کننده فراهم می ‌کند. اصلی ترین وظایف یو پی اس عبارتند از:

  • مهیا نمودن توان الکتریکی بدون وقفه
  • جلوگیری کردن از از اختلالات و نوسان برق
  • ثابت نگه داشتن سطح ولتاژ و فرکانس

در زمانی که که برق دچار نوسانات ناگهانی می‌شود ؛ سیستم UPS باعث جلوگیری از آسیب دیدگی سیستم ‌های الکترونیکی می‌شود و در برابر تغییر کردن ولتاژ و قطع شدن برق ، از آنان محافظت می کند. اصلی ترین هدف یک دستگاه یو پی اس ، فراهم نمودن یک منبع بدون وقفه انرژی برای تجهیزاتی است که از آن ، محافظت می ‌کند.

یو پی‌ اس‌ های کوچک معمولا در داخل خود ، دارای یک باتری می باشند که به هنگام وجود برق در حالت عادی ، آن را شارژ می نمایند. در زمان قطع شدن برق و یا افت ولتاژ و هنگامی که ولتاژ ، از یک مقدار مشخص کمتر بشود ؛ یو پی‌ اس به شکل خودکار ، واحد منبع تغذیه را از برق شهری به باتری موجود در درون خود تغییر می‌دهد ؛ این کار در مدت زمان تقریبی حدود یک یا ۲ میلی ‌ثانیه انجام می شود ؛ لذا رایانه متوجه قطعی جریان الکتریکی نشده و بدین ترتیب به کار خود ادامه می ‌دهد.

همچنین بخوانید : یو پی اس برای دستگاه فلیم فتومتر

اجزای داخی یوپی اس :

۱) اینورتر:  غالب مصرف‌ کننده ‌ها از جریان برق شهری تغذیه می‌ نمایند. به هنگام قطع شدن شبکه برق ، لازم است تا توان الکتریکی ذخیره شده در باتری به جریان متناوب تبدیل گردد و به مصرف برسد ؛ این کار در یو پی اس ها ، بر عهده بخشی به نام اینورتر است.

۲) باتری و شارژر باتری:  بعد از استفاده نمودن از توان الکتریکی باتری به هنگام قطعی برق ، ذخیره باتری نیازمند به شارژ مجدد می باشد. شارژ مجدد باتری به کمک مدار شارژ یو پی اس در موقع اتصال مجدد شبکه برق انجام می ‌شود. نوع باتری یو پی اس ها ، سیلد اسید و نیکل کادمیوم می باشد.

یوپی‌اس‌ها را از نظر عملکرد درونی اکثرا در سه دسته طبقه ‌بندی می‌کنند :

  1. دارای عملکرد کشیک انفعالی یا همان آفلاین
  2. دارای تبدیل دوطرفهیا همان آنلاین
  3. به صورت تعامل با خط یا همان لاین اینتراکتیو

اتوماسیون صنعتی یا روباتیزه کردن (Industrial Automation) به معنی بهره بردن از ابزارهای کنترلی (مثلاً کامپیوتر) به جای انسان با هدف هدایت و کنترل ماشین آلات صنعتی و پروسه‌ های تولید می باشد. اتوماسیون به استفاده کردن از سامانه‌های کنترل (برای مثال کنترل عددی ، کنترل منطقی قابل برنامه ریزی ، و سایر سیستم‌های کنترل صنعتی ، مکانیکی و الکترونیکی ) به کمک رایانه ها برای پایش خط تولید گفته می ‌شود ؛ که قصد آن ، کم کردن نیاز به دخالت انسان است.

اتوماسیون از لحاظ لغوی به معنای “کنترل و هدایت دستگاهی به صورت خودکار” است. در صنعت امروزی هدف کنترل رسیدن به معنای کامل لغت اتوماسیون می باشد ولی به دلایل مختلف ، این هدف ، امکان پذیر نمی باشد و در اکثر مواقع ، یک سیستم نیمه خودکار وجود دارد که قسمتی از کنترل بواسطه اپراتور و قسمتی از آن توسط سیستم کنترل تعبیه شده انجام می گیرد.

همچنین بخوانید : یو پی اس مناسب برای دستگاه های اتو آنالایزر

از مهمترین ارکان تولید صنعتی ، اتوماسیون می باشد که تا پیش از پیدایش آن ، از دستگاههای گوناگونی به منظور کنترل خطوط تولید استفاده می کردند که هر کدام به شکل مجزا عمل می کردند و در آنان ، محدودیت ها و مشکلات زیادی نیز موجود بود. هدف از اتوماسیون سازی و بهره گیری از روبات ، افزایش دادن کارایی تجهیزات صنعتی و تولیدی است. هماهنگی و تناسب بین دستگاه ها و روبات ها و ایجاد شبکه در یک نظام تولید ، نتیجه بهره گیری از فناوری اتوماسیون می باشد.

یو پی اس برای ماشین آلات اتوماسیون

 

سیستم صنعتی اتوماسیون مسئولیتی بیشتر از کنترل فرایند تولید را بر عهده دارد که بواسطه کارشناسان مربوطه تنظیم شده و عبارت می باشد از:

  1. تبادل اطلاعات میان قسمت های گوناگون تولید
  2. برقرار نمودن استراتژی های کنترلی در کارخانه
  3. بوجود آوردن یک واسطه میان کاربر و مجموعه تحت کنترل

 

فرایندهای تولید سیستم های اتوماسیون

سیستم صنعتی اتوماسیون دارای دو فرایند تولید است که عبارت می باشد از :

  1. فرایندهای پیوسته (واگرا) همچون پالایش، پتروشیمی، شیمیائی، غذائی و …
  2. فرایندهای گسسته (همگرا) همچون خودرو، الكترونیك، لوازم خانگی و …

فرایند تولید متناسب با نوع محصول مورد نظر به سه قسمت تولید ، بسته بندی و توزیع تقسیم بندی می شود که مهمترین بخش فرایند ساخت ، همان تولید می باشد. ربات های جابه جا کننده و برش دهنده از سنجش کیفیت مواد اولیه ، انجام دادن عملیات ابتدائی ساخت بر روی آنان تا فراوری محصول نهائی و آزمایش های پایانی کنترل محصول ، پای ثابت این بخش در بیشتر خطوط تولید می باشند ؛ اما از آنجایی که همه فراورده ها و محصولات در پایان فرایند تولید نیاز به بسته بندی دارند و عواملی همچون سادگی حمل ، مدت مصرف ، مسائل بهداشتی ، و…. در کیفیت محصول و توزیع فروش آن تأثیر بگذارند ؛ نیازمند نظارت نیروی انسانی می باشد. هنگام قرار گرفتن محصولات در خودروهای باربری تا عرضه کردن محصول در فروشگاه ها بخش توزیع صورت می گیرد. در این مرحله نیز بهره گیری از رباتهای ویژه بارگیری و خطوط حمل و نقل هوشمند ،از مهمترین دستاوردهای اتوماسیون در بخش توزیع می باشد.

سیستم صنعتی اتوماسیون حتی در سطوح مدیریتی تولید نیز دارای نقش مهمی می باشد. این کار بواسطه واسط های ماشین انسان (HMI) انجام می شود ؛ زیرا افزون بر کنترل سیستم ، جمع آوری ، هماهنگ سازی اطلاعات و نمایش آن در سطوح گوناگون مدیریتی راحت تر صورت می گیرد. کنترل سیستم بواسطه HMI از راه دور به سادگی امکان پذیر می باشد.

اجزاء کنترل در یک سیستم اتوماسیون صنعتی

اتوماسیون (خودکاری) از سه بخش اساسی ساخته شده است که عبارتند از:

  1. اندازه‌گیرها
  2. کنترل کننده
  3. محرک‌ها

۱)  اندازه‌گیرها: اندازه‌گیرها در حقیقت چشم سیستم‌های کنترل به حساب می آیند و با کمی سازی مقادیر فرایندی کنترل کننده را از وضعیت موجود در فرایند آگاه می سازند ؛ لذا کنترل کننده فرمان مورد نیاز را به محرک به منظور کنترل فرایند و رسیدن به نقطه تنظیم مورد نظر ارسال می‌نماید. هر دستگاه اندازه‌گیری شامل سه جزء اساسی سنسور، ترانسدیوسر و ترانسمیتر است.

– سنسور (Sensor: قطعه‌ای می باشد که به پارامترهای فیزیکی همچون حرکت ، حرارت ، نور، فشار، الکتریسیته، مغناطیس و سایر حالات انرژی حساس می باشد و به موقع تحریک آنان از خود عکس العمل نشان می ‌دهد و برای این عکس العمل ، نیازی به انرژی خارجی نیست.

– ترانسدیوسر (Transducer: قطعه‌ای می باشد که وظیفه تبدیل کردن حالات انرژی به یکدیگر را برعهده دارد ، سنسور ، پارامتر مورد اندازه ‌گیری را به ترانسدیوسر تحویل می‌ دهد ، در گام بعد ترانسدیوسر آن را به یک سیگنال قابل درک برای کنترلر تبدیل می نماید لذا به منظور انجام دادن این تبدیل ، نیازی به یک منبع انرژی خارجی دارد.

ترانسمیتر (Transmitter) : وسیله‌ای می باشد که یک سیگنال خروجی ترانسدیوسر را به سیگنال استاندارد قابل انتقال تبدیل می ‌کند. از معروفترین استانداردهای ترانسمیترها می‌توان به استاندارد ۴ تا ۲۰ میلی آمپر و ۰ تا ۱۰ ولت اشاره کرد.

همچنین بخوانید : یو پی اس برای اکو کاردیو گراف بیمارستانی

۲–  کنترل کننده: بخش دوم ابزاردقیق بخش کنترل است. کنترل عبارت می باشد از سوق و نگهداری یک یا چند فرایند به وضعیت یا وضعیت‌های مطلوب یا مورد نظر. این مفهوم ، در برگیرنده کنترل کمی ، کیفی ، حفظ ایمنی و محیط زیست است که جزو اهداف اساسی کنترل اند.

یو پی اس برای ماشین آلات اتوماسیون

۳–  محرک‌ها: ادواتی می باشند که سیگنال خروجی را از بخش کنترل کننده گرفته و متناسب با این سیگنال ‌ها عمل می نمایند. از عمده ادوات خروجی می‌توان به شیرهای کنترل و الکتروموتورها اشاره نمود. این ادوات با عملکرد خود موجب کنترل کردن پارامترهای اندازه ‌گیری شده در مقدار مطلوب و مورد نظر می ‌شوند.

با توجه به تعریف و اهمیت یو پی اس ها ، این دستگاه ها قادرند تا نقش بسیار مهمی در ماشین آلات اتوماسیون داشته باشند .

از زبان تسلا

چنان قصد خرید تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی را برای مراکز درمانی و بیمارستانی، تجهیزات پزشکی، منازل مسکونی، ادارجات و سازمان ها، آسانسورها و بالابرها، خودپردازها، کرکره برقی، کولرهای آبی و گازی، سیستم های کامپیوتری، سیستم های مخابراتی، دیتا سنترها، تجهیزات دندانپزشکی، تجهیزات ایمنی، آزمایشگاه ها، تجهیزات روشنایی و … دارید، می توانید با ما در تماس باشید. همکاران و کارشناسان تحصیل کرده ما با کمال میل آماده هر گونه مشاوره و پاسخگویی به سوالات شما خریداران عزیز می باشند.

جهت ارتباط با کارشناسان فروش شرکت و مشاوره رایگان با ما در تماس باشید ۰ ۲ ۱ - ۸ ۸ ۸ ۶ ۱ ۲ ۵ ۳ ۰ ۲ ۱ - ۸ ۸ ۳ ۱ ۲ ۴ ۵ ۶ ۰ ۹ ۱ ۹ ۴ ۵ ۵ ۱ ۸ ۹ ۶ ۰ ۹ ۱ ۰ ۴ ۶ ۰ ۹ ۳ ۹ ۳

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *