سیستم برق اضطراری چیست - انواع دستگاه های برق اضطراری
سیستم یو پی اس و برق اضطراری چیست
به جرات می توان گفت بدون برق زندگی از روال عادی خارج خواهد شد و عوارض آن طول نخواهد کشید که در زندگی ما نمایان خواهد شد پس در تمامی مراکز مانند خانه ها، کارخانجات، بیمارستان ها، بانک ها و… به سیستم برق اضطراری نیاز داریم.
به دلیل وابسته بودن وسایل الکترونیکی به برق، وسیله ای اختراع شد که در زمان قطعی برق، سریعا برق مورد نیاز را تامین و به صورت موقت تا زمان وصل شدن برق به جای برق شهری عمل کند، تنها چاره شما در زمان قطعی برق برای استفاده از وسایل الکترونیکی دارید، سیستم برق اضطراری است.
وجود سیستم برق اضطراری در بعضی از مکان ها ضروری است مانند بیمارستان ها که در صورت قطعی برق نیازاست بعضی از دستگاه ها روشن بمانند با این سیستم برق خود را تنظیم کنند حتی در خانه هایی که آسانسور وجود دارد داشتن سیستم برق اضطراری در این خانه ها نیز الزامی است. اگر کنجکاو شدهاید که برق اضطراری چیست؟ چگونه عمل میکند و چگونه باید آن را برای ساختمان خود تهیه کنم، این مطلب از تسلا یو پی اس را از دست ندهید.
زندگی بدون برق
تصور یک زندگی بدون برق امکان پذیر نیست، امروزه برق در جا های خیلی زیادی استفاده میشود به عنوان مثال در خانه ها استفاده زیادی دارد، از استفاده های ضروری در خانه ها می توان به چراغ های موجود در خانه ها، لباس شویی، سیستم های الکترونیکی، یخچال و… اشاره کرد کرد، زندگی بدون این ها سخت است ولی سخت تر از این ها این است که در بیمارستان ها و بانک ها برقی نباشد.
اگر در بیمارستان ها برقی نباشد به این گونه می باشد که برخی از دستگاه ها که وسیله در حیات ماندن انسان ها است از کار میافتد و زندگی مریض های بیمارستان به خطر میافتد برای همین است که در بیمارستان ها از سیستم برق اضطراری استفاده می شود.
در بانک ها هم اگر برقی نباشد به مراتب اینترنت قطع خواهد شد و صد در صد کل سیستم بانک به هم خواهد خورد، پس استفاده از سیستم برق اضطراری در تمامی مکان هایی برق در آن استفاده می شود الزامی است.
سیستم برق اضطراری
احتمالا شما هم نام سیستم برق اضطراری را شنیده اید اما با نحو کارکرد آن آشنایی ندارید، برق اضطراری سیستمی مستقل برای انرژی الکتریکی است که در صورت قطعی برق، برق مورد نیاز سیستمهای الکتریکی را تامین میکند.
سیستم برق اضطراری شامل باتری، UPS، پنل های خورشیدی یا ژنراتور است که بسته به نیاز و کاربردهای مختلف از آنها برای آماده سازی سیستم برق رسانی جایگزین یا اضطراری استفاده می شود.
ژنراتور سیستم برق اضطراری
بهتر است در هر ساختمانی بعضی از وسایل اندازه گیری برق وجود داشته باشد. قیمت مولتی متر و سایر وسایلی که برای بررسی اولیه ولتاژ و وضعیت برق ساختمان طراحی شده اند نسبت به فوایدی که دارند بسیار پایین است. ژنراتورهای موتوردار راهی ساده برای تامین برق اضطراری ساختمان هستند که قیمت ارزانی دارند و با سوخت دیزل یا پروپان کار میکنند.
ژنراتور برق اضطراری به راحتی با اتصال کابل فاز و نول به سیستم برق کشی منزل وصل میشود و تا چندین ساعت در صورت داشتن سوخت می تواند برق مورد نیاز شما را تامین کند. تنها ایرادی که به ژنراتور با توجه به قیمت مناسب آن وارد است صدای بسیار زیادی است که در هنگام کار کردن ایجاد می کند.
اینورتر سیستم برق اضطراری
اینوتر یک وسیله است برای تبدیل کردن برق با ولتاژ کمتر به برق با ولتاژ بالاتر، به عنوان مثال اینورتر می تواند برق با ۱۲ ولت را به برق ۲۳۰ ولت تبدیل کند و به دلیل آن که در حین کار سرو صدا ایجاد نمی کند می تواند نسبت به ژنراتور بهتر باشد، البته باید در نظر بگیرید که توانایی تولید برق با ژنراتور رایج تر است و میتواند ۱۲۰ یا ۲۴۰ ولت به شما ولتاژ خروجی بدهد.
در هنگام استفاده از اینورتر به تایم آن دقت کنید، معمولا مدت زمان استفاده از اینورتر به مدت ۸۰ دقیقه است یعنی هنگام استفاده از اینورتر اگر برق شما ۱۲ ولت است اینورتر به شما برق ۲۵ ولتی را به اندازه ۸۰ دقیقه تامین می کند.
این موضوع نشان می دهد که اینورتر برای مصارف طولانی مدت با ولتاژ بالا مناسب نیست و ژنراتور در این مورد نسبت به اینورتر گزینه بهتری خواهد بود. در نهایت برای تست باتری می توانید با استفاده از مولتی متر کلمپی یا همان کلمپ متر جریان و ولتاژ خروجی را اندازه بگیرید تا از میزان ولتاژ دریافتی مناسب برای وسایل خود باخبر شوید.
سخن نهایی
استفاده از سیستم برق اضطراری برای تمامی ساختمان ها توضیه می شود چر که در کوچکترین قطعیه برق کار هایمان به عقب میافتد، برای همین است که در تمامی بانک ها، بیمارستان ها و دیگر اماکن که از برق استفاده می شود؛ سیستم برق اضطراری به کار گرفته می شود.