برق اضطراری ساختمان - برق اضطراری راه پله - برق اضطراری ups
یو پی اس و برق اضطراری راه پله
سیستم های مدرن و استاتیک یو پی اس به عنوان یک سیستم مرکزی پشتیبانی برای تغذیه ی بار های ضروری در هنگام خاموشی محسوب می شوند که احداث سیستم برق اضطراری در مراکز امنیتی و بیمارستان ها ضروری می باشد.
تقریبا تمام مراکز داده و مراکز مهم و امنیتی با بار های بحرانی مانند بیمارستان ها ، یو پی اس های آنلاین را انتخاب می کنند که سطح قابلیت اطمینان بیشتری را ارائه می دهد.
در این مقاله نکات کلیدی هر توپولوژی در سیستم های یو پی اس و برق اضطراری را نشان می دهیم که شامل انواع و اجزای سیستم برق اضطراری یو پی اس نیز می شود. بنابراین می توان بهترین انتخاب را با امکانات خاص انتخاب نمود.
بیشتر بخوانید : برق اضطراری برای فروشگاه
سیستم برق اضطراری معمولی (Off-line UPS)
همانطور که مشاهده می شود، در شرایط معمولی و نرمال بار های ساختمان از طریق باس اصلی و کلید استاتیکی تامین می شود و کلید در حالت وصل باس به بار است.
هنگامی که خطایی در شبکه یا خاموشی اتفاق می افتد ، آنگاه کلید استاتیکی تغییر وضعیت می دهد و بار را از طریق سیستم باتری و اینورتر تغذیه می نماید. برای تعیین وضعیت غیر نرمال نیز از سنسور ها و رله های تشخیص رادیویی می توان استفاده نمود.
کلید استاتیک در سیستم برق اضطراری معمولی یا یو پی اس آفلاین ، هر گونه قطع و وصل یا خطا را در محدوده ی زمانی کمتر از ۱۰ میلی ثانیه تشخیص می دهد و سیستم برق پشتیبان را در مدار قرار می دهد و اجازه قطعی بار را نمی دهد. با این حال برخی از بار های حساس و تجهیزات مدرن الکترونیکی به همین چند میلی ثانیه نیز حساس و آسیب پذیر می باشند. سیستم های آفلاین معمولا برای تغذیه و پشتیبانی بار های کوچک طراحی می شوند.
سیتسم برق اضطراری آنلاین (On-line UPS)
در سیستم های برق اضطراری آنلاین یا یو پی اس آنلاین، جریان قبل از رسیدن به بار در ساختمان، از یکسو کننده و اینورتر عبور می کند. بنابراین در این نوع سیستم برق پشتیبان، یکسوکننده یا شارژر خود به عنوان یک فیلتر هارمونیکی و حفاظتی در قبال اضافه بار ها و افت ولتاز های شبکه سراسری عمل می نماید. در این میان یک فیوز DC نیز کنترل ولتاژ باتری و ولتاژ ورودی به اینورتر را در دست دارد. در این نوع سیستم بار در تمام مدتی که تغذیه می شود از سیستم یو پی اس مرکزی استفاده می کند و بلوک های یکسو کننده، اینورتر و کنترل حفاظتی به عنوان یک مانع برای حالات گذرا، جریان های هارمونیکی و همچنین ارائه یک ولتاژ خروجی مناسب قابل تنظیم هستند.
با این حال، پیشرفت های فناوری نیمه هادی و ترانزیستور ها ، توسعه سیستم های UPS بدون ترانسفورماتور را ایجاد کرده است. این سیستم های برق اضطراری با ارائه مزایای یو پی اس آنلاین، کارایی بهتر، کاهش هزینه های عملیاتی، سر و صدای کمتری، افزایش عمر باتری و هزینه های پایین سرمایه را ارائه می دهند.
مزایا و معایب سیستم برق اضطراری معمولی و آنلاین
مزایا و معایب سیتسم برق اضطراری معمولی
- حفاظت از بار های الکتریکی
- حفاظت از افت ولتاژ
- ۲ تا ۱۰ میلی ثانیه تاخیر کلید استاتیکی
- کاهش هزینه های سرمایه گذاری
مزایا و معایب سیستم برق اضطراری آنلاین
- از سطح اطمینان بالایی برخوردار است
- ولتاژ و جریان تنظیم شده و بدون نواسانات برق و هارمونیک اضافی به بار تحویل داده می شود
- عدم قطع بار هنگام اختلالات برق شبکه
- هزینه سرمایه اولیه بالاتر
- هزینه عملیاتی و تعمیر و نگهداری بالاتر